– hogy miként élnek környezetünkben az állatok!
Az állatok világnapját ezen a héten szombaton, 8-án ünnepeljük a Kikötőben (Száraznád utca 5 Budapest 1156). Ez a jeles nap egyébként október 4-én van, mi azért tettük szombatra, hogy minél többen gyertek 🙂Köss ki nálunk, kutyussal vagy nélküle!

Az állatok világnapjának alkalmából gazda-kutya randevú, beszélgetés és jutalomfalat, nyakörv-biléta készítés, általános- és középiskolásoknak

Ingyenes!

Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Így ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt is.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Nekünk is boldog életet kell biztosítani számukra. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés és az állatok megbecsülésének fontosságára.

Háziállataink jólétéről mi magunk tudunk gondoskodni, de a vadon élő veszélyeztetett fajok megóvásából is kivehetjük részünket.