2024. szeptember 28-án, szombaton 14.00-18.00 között a Pestújhelyi Közösségi Ház udvarán: Mancsot a kézbe! -Állatok világnapja a Tizenötödik kerületben.

 Különleges, színes programokkal várunk minden állatbarátot! Garantáltan minden korosztály és kedvencük talál kedvére valót!

Az állatok világnapja – október 4. Az 1931-ben Olaszországból indult kezdeményezéshez hazánk a rendszerváltás után csatlakozott. Ez az időpont egyúttal Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója is. A rendalapító Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük.

A világnap legfőbb célja eredetileg a vadon élő állatok pusztításának megfékezése volt, később a kör kitágult, minden állat védelmét felvállalta és egyre inkább a velünk élő állatok kerültek középpontba.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára és szabályaira.

A rendezvényen való részvétel ingyenes!

A részletes programért katt ide.

 

Fotó:  REMUS és SIRIUS a XV. kerületi Cicamentés-Újhold Állatvédelem gazdikereső védencei, az alapítvány vezetőjének felvétele