Együttműködés. Ez a kulcsszó, és ez a legfontosabb alapelvünk is abban a munkában, amiben mélyen hiszünk. Tudjuk ugyanis, hogy a közművelődés a 21. században már nem lehet egyenlő valami konzerváló, dohos, poros és unalmas „izével”.

Közpénzből működő társaságként, intézményként sokkal inkább feladatunk teret és lehetőséget adnunk a független, szabad alkotócsoportoknak. Legyen szó zenéről, képzőművészetről, irodalomról vagy éppen színházról. A ránk váró rendkívül szürke, rossz időszakban még inkább feladatunk lesz, hogy közösségi házaink valóban a közösségek házai legyenek. A kultúránál jobb eszköz pedig nincs arra, hogy a rossz időszakban is élményt adjunk, közösséget építsünk, beszélgetéseket indítsunk el, gondolkodásra késztessünk, válaszokat keressünk kérdéseinkre.
Ezért kiemelkedően fontos számunkra az együttműködés a Terminál Workhouse. csapatával. Büszkék vagyunk közös munkánk első eredményére, a Göncz Árpád Mérleg című drámájából készülő színdarabra. Az előadás szereplői, Varga Mária és Zsótér Sándor, valamint rendezője, Kerkay Rita és az egész „csokonais” csapat már nagyon várják a bemutatót, amelyre már nincs több jegyünk. Viszont lesz előadásunk augusztus 4-én, szeptember 21-én és október 14-én is.

JEGYVÁSÁRLÁS/