Egy leendő kiállítás margójára

Kedves Kerületiek!
Létrehoztunk egy facebook-os csoportot, mert ismerőseink rengeteg olyan „produktumról” mesélnek, fotóját, leírását küldik el nekünk messengeren, e-mailben, ami nem jött volna létre, nem valósult volna meg, ha nem zúdul ránk ez a kényszer-otthonlét, ez a sok-sok kitöltendő idő, ez rengeteg csípőből nem megoldható feladat.
Ebbe a csoportba olyan leírással, magyarázattal ellátott fotókat várunk, amivel meg tudják mutatni ezeket a produktumokat. A lencselevestől a hímzett terítőn keresztül az átrendezett szobán át a Háború és békéig minden belefér. És hogy miért pont a lencse levestől? Mert én (a csoport egyik kitalálója) életemben nem főztem még ilyet, de mivel találtam fél kg lencsét a szekrényben, belevágtam. Jó lett. És hogy miért Tolsztoj: Háború és békéjéig? Gondolom, ezt nem kell magyarázni.
Ha sikerül a gyűjtés, a feltett képekből, szövegekből és a bemutatható produktumokból csinálunk egyszer egy jó kis kiállítást a Pestújhelyi Közösségi Ház Külvárosi Szalonjában.
Kérek mindenkit, hogy a feltett alkotásokat, produktumokat, eseményeket ne kritizálja! Ha giccses, hát giccses, ha ronda, hát ronda, ha felesleges, hát felesleges. Ha tetszik és ötletes, vigye el, kérdezzen rá, esetleg csinálja meg! (Az én – közel 5 liternyi – lencse levesem másnak mindennapi teljesítmény, nekem meg nagy kihívás volt. A Háború és béke újraolvasásáról még nem tudok beszámolni.)

A XV. kerületi művészeknek létrehoztunk egy másik csoportot, a Nyitott Galéria XV. kerületi alkotókkal elnevezésűt. Nem kell keverni a kettőt! Abban a csoportban a művészek, ebben a csoportban pedig a hétköznapi varázslók mutatkoznak be.
Aki nem facebook-ozik, használja a kovi.ne2020@gmail.com e-mail címet!
Keressék meg „A lencselevestől a Háború és békéig” csoportot! Dokumentáljuk, mi történt ebben a 2-3 (?) hónapban velünk, a XV. kerülethez akármi módon is kötődő emberekkel!

A Csokonai Kulturális Központ munkatársai nevében, a leendő kiállítás rendezőjeként, a mielőbbi viszontlátás reményében:

Nagy Edit