2022. november 3-án elindul a 26. ANNO Összművészeti Hónap. Igen! Hónap! Az eddigi 25 év alatt megszokott 1 hét helyett most 1 hónapos lesz a rendezvénysorozat.
Vannak, akik szerint a békéhez erő kell. Szerintünk szabadság, mert a szabadság az igazi erő. Erő, amely segíti az életet. Az alkotást, gondolkodást, kreativitást. Így a művészetet is. Mi úgy gondoljuk, hogy a szabadság az, ami megőriz minket embernek. Ezért állította a 26. ANNO összművészeti rendezvénysorozat középpontjába a szabadságot a Csokonai Nonprofit Kft. 2022-ben. Idén egy különös helyzetben kicsit másképp, megújult formában kínálunk minőségi kulturális programokat a szabadság témájával a középpontban.
A sorozat november 3-tól 1 hónapon keresztül olyan alakokat mutat be, illetve idéz fel, akiknek lételemük, szenvedélyük és legfőbb küzdelmük is egyben az, hogy szabadok lehessenek. Bemutatjuk: Scherer Péter rendezését a két költőóriásról Adyról és Petőfiről; jelenlegi képzőművészeti hallgatók kiállítását; Wahorn András művészetét képekben és hangokban; L. Ritók Nórát és tanítványait és olyan fiatal zenészeket és táncosokat, akik a novemberi szélben a Nemzedékek parkjának fái közt mutatják meg dobolva, táncolva, hogy nekik mit jelent a szabadság. Mert a szabadság erő.
A megnyitó esemény részletei: https://www.facebook.com/events/440344854900677