November 12-én, a Szociális Munka napján egy különleges előadással érkezik a Baltazár Színház / Baltazar Theatre a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házba. Örkény egypercesei kelnek életre a színpadon.

Jegyár: 900 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

Mi a groteszk? – kérdezi Örkény István és egyperceseiben ad rá választ.

Ha előrehajolunk és terpeszállásban a lábunk között átnézünk, a világ fejtetőre áll. Ebből a szemszögből minden nagyon viccesnek tűnik, még egy temetés is.

Olyan ismert egypercesek elevenednek meg az előadásban, mint a Nézzünk bizakodva a jövőbe!, a Nászutasok a légypapíron, a Van választásunk, a Legmerészebb álmaink is megvalósíthatók!, A végzet, vagy a Budapest. Megelevenednek Örkény István levelei és Meselevelei is, amelyeket a feleségének és a kisgyerekeinek írt. Schneider Zoltán élőben megszólaló zenéje köti össze a különféle részeket.

XOX

A Szociális Munka Napja az International Federation of SocialWorkers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik.  Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. . A szegénység elleni küzdelemben gyakran emberfeletti munkát végeznek az utcai szociális munkások, a családsegítők, a hajléktalanszállók és más szociális intézmények munkatársai.