Hollywood minden második csütörtökön beköltözik a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házba. Most csütörtökön, március 23-án  sem lesz ez másként. Este hatkor kezdődik a különleges, vetítettképes előadássorozat 5. része, mely  az Origo Studios Budapest és a Magyar Hollywood Tanács / Hungarian Hollywood Council együttműködésének köszönhető.

Hollywood a jó filmek és csillogó tündérmesék, tündérmesébe illő életek világa. Csodába illő számos sztár sorsa. Számunkra pedig különösen, ha  magyar gyökerekkel rendelkeznek. Márpedig, a legnagyobb hollywoodi filmesek zeneszerzőtől az operatőrön át a színészekig jelentős számban magyar származásúak! A sorozat mostani részében a magyar származású amerikai színészeké a főszerep.(Tony és Jamie Lee CurtisRobert Downey JrPaul NewmanGoldie HawnDrew BarrymoreAdrien BrodyMariska HargitayRachel WeiszJoaquin Phoenix)

Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnökének vetítettképes, érdekes filmrészletekkel tarkított előadása most is, mint a sorozat többi része, ingyenesen megtekinthető!

EGY VILÁGSZTÁR, AKINEK MAGYAR VOLT AZ ÉDESANYJA: PAUL NEWMAN
Paul Newman a Bátor Táborban (2006)

ELINDULTAM SZÉP HAZÁMBÓL – Kossuth Rádió – Goldie Hawn

Április 6-án, csütörtökön este 6 órakor folytatódik a sorozat a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban.