30. Pestújhelyi Napok – Varga Helena és zenekara
2023. május 27. 15:00 (szombat)
Varga Helena és zenekara 
2023. 05. 27. szombat 15:00
Nemzedékek parkja Budapest, XV. kerület

A koncert után 16:30-tól Romani Design ékszerkészítő workshop lesz, erre is várunk mindenkit szeretettel!

Mindkét esemény ingyenesen látogatható!

VARGA HELENA a zenekar alapítója, dalszerzője és énekesnője, emellett a Romani Design Divatstúdió ékszer- táska- és mintatervezője, társalapítója. Kislánykora óta énekel, nagymamájától örökölte énekhangját és tehetségét. Helena énekesi repertoárjában saját dalai mellett megtalálhatóak a tradicionális, archaikus cigány hallgatók, pergetők magyar népdalok, cigány gospelek és modern dalok is a művész saját, egyéni interpretációjában.

A Romani Design ékszerkészítő workshop foglalkozás keretében pedig a résztvevők környezettudatos módon, az upcycling elvei mentén készíthetik el saját ékszereiket és kiegészítőiket. A foglalkozás többszörösen hulladékmentes: a felhasznált alapanyagok részben a Romani Design saját varrodájában végzett szabászati munkafolyamatokból megmaradt minőségi, prémium alapanyagok, másrészt olyan, magas minőségű anyagok, amelyek időtállóak, hosszú éveken át viselhetőek maradnak. A workshop a Romani Design fenntarthatósági törekvéseinek, kultúrmissziós tevékenységeinek kiterjesztése, a fast fashion környezetkárosító folyamataival szembeni aktivista szerepvállalásként is értelmezhető.
Továbbá a kézműves foglalkozás keretében a résztvevők informális keretek között megismerkednek a tradicionális roma kulturális értékekkel, a cigányságban nagy hagyományokkal rendelkező Mária-kultusszal, a kortárs roma viseleti kultúrával és az autentikus cigány motívumokkal egyaránt.
A foglakozásokon professzionális eszközök, kézi szerszámok és kézi kisgépek használata mellett prémium minőségű Romani Design textíliák, printek, bőrök, üveggyöngyök és pántlikák és galvánozott szerelvények, kellékek állnak a résztvevők rendelkezésére.

Romani Design – Együtt Berhidáért – Veszprém-Balaton 2023

Akusztik – Varga Helena – Szuno Gospel
Az Akusztikban: Varga Helena