Biokertész kör
2023. december 7. 18:00 (csütörtök)
 December 7. csütörtök 18.00-20.00

Az ismeretlen természettől való félelem sokunkban jelen van, mégis hogyan lehet ezt oldani? Vendégünk dr. Fetykó Kinga biológus,rovarász, aki maga is azért kezdett pókokkal foglalkozni, mert tartott tőlük. Hogyan lesz a félelemből megfigyelés és rácsodálkozás? Hogyan térképezhetjük fel az élőlények sokféle szerepét, megértve csodálatos működési rendjüket és akár a számunkra is értelmezhető hasznosságukat? Várunk december 7-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a Csokonai Rendezvényvényházba!

Van, aki eleve rajong értük, van aki közömbös a rovarokkal szemben, és bizony, szép számmal vannak, akik valamiféle ellenérzéssel viseltetnek irántuk. Pedig a természetben minden mindennel összefügg, minden parányi alkotóelemének megvan a maga elengedhetetlen haszna. Ezt felismerve, érdemes túllépni a negatív érzéseken. Hogy hogyan?  dr, Fetykó Kinga példáját követve, aki így vall a kezdetekről és folytatásról:

Valamikor féltem a pókoktól, bogaraktól és egyéb fura lényektől. Ez a félelem indított el az úton, hogy biológus, majd rovarász legyek – bár első körben pókokkal foglalkoztam, mert tőlük féltem a leginkább. De vajon hol és hogyan kapcsol át a félelem kiváncsiságba? Mi kell ahhoz, hogy félretegyük a a „fúj, de undorító!” felkiáltást, közelebb hajoljunk, megfigyeljünk és egy nagy egységben észlelve eljussunk az új felismeréshez, miszerint „jééé, ez de érdekes!” Az ember és rovar kapcsolat témát ezen az estén/eseményen történeteken és egyszerű gyakorlatokon keresztül fogjuk feldolgozni.

Jelentkezés: reg.kozak@csokonai15.hu

Részvételi díj nem klubtagoknak: 2000 Ft/fő