
Edd magad egészségesre!
Ismerd meg a gasztronómia egészségtudatos oldalát az interaktív műhelyfoglalkozásokon, ahol változatos és gyakorlati tudással gazdagodsz Márton Marcell vegán szakács segítségével. Ár: 7.000 Ft/ fő/alkalom
Regisztráció az alkalom megjelölésével: jelentkezes.pekh@csokonai15.hu, rendeles.savala@gmail.com
Kovászos kenyér – vidd haza, süsd magad! – Kenyérsütés Márton Marcellal
09. 19. péntek, 17.00-19.30
Pestújhelyi Közösségi Ház
A foglalkozás során megismerkedünk a hagyományos kenyérsütés mikéntjével, saját kenyeret gyúrunk, amit hazavíve másnap otthon kisütünk. Gazdagodunk még további hasznos kovászos receptekkel (rozs és hajdina kenyér, kovászos lepény és kalács), tanácsokkal, illetve egy diónyi kis kovásszal is, amellyel otthon további finomságokkal bővíthetjük életünk. Az együtt készített kenyeret kenyér kelesztő kosárban, azaz szakajtóban kell hazavinni. Ennek ára 3000 forint. Aki szeretne egyet, kérem jelezze a jelentkező e-mail-ben. Aki egyelőre nem ruházna be ilyesmire, attól kérjük, hogy konyharuhával kibélelt tésztaszűrőt hozzon magával.
Vegán vigadalom, azaz növényi főzőkurzus
10. 10. péntek, 17.00-19.30
Pestújhelyi Közösségi Ház
Ez a gyakorlati tanfolyam a teljes értékű növényi konyhával foglalkozik. Az alkalom során megtervezünk egy heti menüsort, áttekintjük az állati hozzávalók helyettesítésének alapjait és jóízűen jóllakunk a közösen készített háromfogásos lakomával.
Túl az alapokon: Fermentációs bemutató és mesterszint alapozó
11. 07. péntek, 18.00-20.30
Pestújhelyi Közösségi Ház
A résztvevők megismerkedhetnek a japán natto, a koreai gochujang, a jávai tempeh, a kínai száz éves tojás és a bolgár kefír ízével és elkészítésének mikéntjével.
Karácsonyi felkészülés – házi vegán szaloncukor készítő és díszítő alkalom
12. 04. csütörtök, 18.00-20.30
Pestújhelyi Közösségi Ház
Mézeskalács és szaloncukor készítés. Gyakorlati felidézése és modern köntösbe bújtatása a boldog békeidők szaloncukrainak; és hosszú érlelésű erdélyi mézeskalács készítés módszerével is megismerkedünk.