Edd magad egészségesre! – A savanyítás alapjai
2025. március 22. 15:00 (szombat)

Edd magad egészségesre!

Első erjesztők – A savanyítás alapjai

2025. március 22. 15.00-17.00

Egészségre hangoló programsorozatot indítunk. Vendégünk Márton Marcell, aki vegán szakácsként az erjesztés izgalmas világába kalauzol bennünket 4 alkalommal.

Első erjesztők – A savanyítás alapjai. Az erjedés maga az élet ereje teljében. Az erjedés, azaz fermentáció, savanyítás, kovászolás egy idős magával az emberiséggel.

Erjesztett étkeket étrendünkbe illesztve hamarabb gyógyulunk, ellenálló képességünk nő, egészségünk kiteljesedik, jobb kedélyűek leszünk. A tanfolyam során részletekbe menően megismerkedünk a fermentáció biológiájával, testünkre gyakorolt hatásával, történelmi hátterével, majd közösen, hazavihető mennyiségben savanyú káposztát, kovászolt fűszeres zöldségeket és erjesztett babkonzervet készítünk. Szó lesz még fermentált humuszról, kovászos kenyérről, erjesztett fasírtokról, marokkói savanyított citromról, erjesztett kásákról és még sok más érdekességről is.

Ez a tanfolyam a kezdőknek, az első erjesztőknek szól, de tapasztaltabb társaiknak is van mit keresniük közöttünk.

Kérlek hozz magaddal három jól záródó befőttesüveget és konyhai kötényt is.

A program díja: 7000 Ft/fő/alkalom

Minimum 10 fő szükséges a program indulásához.

A tanfolyamon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet telefonszám, e-mail cím, illetve a program címe, dátuma megadásával a reg.kozak@csokonai15.hu és ezzel párhuzamosan a rendeles.savala@gmail.com lehet megtenni. Kérjük, mindkét címen regisztráljanak!

 A sorozat további részei:

április 5. szombat 15:00-17:00

Kimcsikészítés

Május  6. kedd 18:00-20:00

Erjesztett Italok – Tavasz íze

június 20. péntek 18:00-20:00

Közösségi miszókészítés – A Koji gomba alapjai