Edd magad egészségesre! Erjesztett Italok – A Tavasz íze
2025. május 6. 18:00 (kedd)

Edd magad egészségesre!

Május 6. kedd 18:00-20:00
Erjesztett Italok – A Tavasz íze
Pestújhelyi Közösségi Ház

Egészségre hangoló programsorozatunk következő foglalkozásán vendégünk Márton Marcell, aki vegán szakácsként az erjesztés izgalmas és sokoldalú világába kalauzol bennünket.

Legősibb fennmaradt leletünk az erjesztéssel kapcsolatban 9000 éves. Egy agyagkorsóban talált mézborszerű italmaradványról van szó, Ázsiából. A fermentált vagyis erjesztett italok története szorosan összekapcsolódik a jelenkori emberiség történetével. A foglalkozás során ennek miértjeiről és hogyanjairól lesz szó, mind elméletben, mind gyakorlatban.

Kóstolni fogunk többféle ízesítésű kombuchát, mézbort, kvászt, amazakét (fiatal szakét), és ginger bugot azaz gyömbérsört is. Áttekintjük ezen italok helyét a kultúránkban, történelmünkben és emésztőrendszerünkben is. Kézzelfogható eredményként egy nagy üveg saját kombuchával illetve a kóstolt italok szabadon választott indítókultúráival indulunk haza.
Kérek mindenkit hozzon magával két, jól záródó befőttesüveget!
A részvétel regisztrációhoz kötött, így kérlek a reg.kozak@csokonai15.hu és párhuzamosan a rendeles.savala@gmail.com e-mail címre írj ha szeretnél jönni a workshopra, a neved, a tanfolyam címének és dátumának megjelölésével.
Hozz magaddal papírt és írószert, mert a receptek egy része csak akkor és ott hangzik el.

A tanfolyamon kóstolt italok csekélyke alkoholtartalommal rendelkeznek, ezért a résztvevőket kérjük, jól gondolják meg milyen módon érkeznek az alkalomra.

A program díja: 7000 Ft/fő/alkalom
Minimum 10 fő szükséges a program indulásához.

A sorozat további részei:

június 20. péntek 18:00-20:00

Közösségi miszókészítés – A Koji gomba alapjai

Tervezés alatt szeptembertől:
Kovászos kenyér kemencében,
Vegán főzés alapok – fermentált fasírtok