Hollywood a Csokonaiban – Magyarok mecénása – Andy Vajna
2024. február 22. 18:00 (csütörtök)
5. rész 2024. február 22.
Magyarok mecénása – Andy Vajna

Hollywood visszatért a Csokonaiba: szeptember 28-tól a Magyar Hollywood Tanáccsal és az Origo Studios Budapesttel együttműködésben folytatjuk ingyenes vetítőképes sorozatunkat a Csokonai Rendezvényházban! Minden hónap 4. csütörtökén, 18 órakor előadás a filmvilág és Hollywood magyar gyökereiről, hihetetlennek tűnő csodáiról.
Sok magyar vonatkozás, magyar kapcsolat. Vajon mi az oka annak, hogy a rengeteg hollywoodi magyar kötődést, gyökereket nem ismerik hazánkban? 6 részes programsorozatunk erről szól… bemutatni, értékelni, továbbadni.

Mit köszönhet a magyar filmgyártás Andy Vajnának? A hollywoodi magyar producer

 

Andy Vajna 1976-ban alapította meg első amerikai filmgyártó cégét, 6 évvel később a legnagyobb producerek között tartották számon. Olyan sikerfilmeket köszönhetünk neki, mint a Rambo, a Vörös zsaru, az Emlékmás, a Die Hard – Az élet mindig drága vagy a Terminátor 2 és 3. A film művészetként is izgatta, ott állt az Angyalszív és az Evita mögött, producere volt a Jákob lajtorjája, a Nixon és A Hold hegyei című filmeknek. Első nagy dobásával, a Rambó-val úgy lett egy csapásra az amerikai filmgyártás igazi sztárproducere, hogy tulajdonképpen megkerülte a hollywoodi stúdiórendszert, idegen szóval: igazi self-made man volt.

Következő, záró alkalom:

6. rész 2024. március 28.
Láthatatlan háttérmunka – állatidomárok, díszlet- és jelmeztervezők, sminkmesterek, gyermekszínészek

A belépés ingyenes, regisztráció: rendezvenyhaz@csokonai15.hu,
+36 1 307 6191, +36 20 501 1080