Jónás Vera és Závada Péter – Zene és irodalom – PESTÚJHELYI NAPOK 2024
2024. május 25. 19:00 (szombat)
Jónás Vera és Závada Péter – Zene és irodalom – PESTÚJHELYI NAPOK 2024

Május 25. szombat 19:00 – 20:30 

Két külön világ, számos találkozási ponttal – az énekes-gitáros-dalszerző Jónás Vera és a költő, drámaíró Závada Péter közös estje.

A Fonogram- és Artisjus-díjas Jónás Vera a London Centre of Contemporary Music-ban szerzett énekes-dalszerzői diplomát. 2011-ben alapította a Jónás Vera Experiment nevű zenekarát, amellyel rendszeresen koncertezik itthon és külföldön. Harmadik nagylemezüket tavaly mutatták be nagy sikerrel. A zenekar névválasztása nem véletlen, az énekesnő szívesen kísérletezik: hangzásban, hangszerelésben, a dalok felépítésében. A zenekar mellett más formációkban – szólóban és duóban – is fellép, énekel a Subtones zenekarban, de készített már közös meselemezt is a Sóharóza kórussal.

Závada Pétert a kilencvenes évek végén alapított Akkezdet Phiai underground hiphop duó Újoncaként ismerte meg a közönség. Kipróbálta a slam poetryt is, majd a líra felé fordult: versei először 2009-ben a Jelenkorban jelentek meg, azóta publikál rendszeresen; legújabb kötetét, A muréna mozgása címmel idén adta ki. A színház világában is járatos: szövegkönyveket, librettókat ír, dolgozik dramaturgként, három saját drámája is van, munkáit az Örkény Színháztól kezdve a Radnótin és a Vígszínházon át a Belvárosi Színházig sokfelé láthatja a közönség.

Jónás Vera – Závada Péter: Siófok