
Edd magad egészségesre! Első erjesztők – A savanyítás alapjai Márton Marcellel
Kimcsikészítés
április 5. szombat 15:00-17:00
Pestújhelyi Közösségi Ház
Egészségre hangoló programsorozatot indítottunk. Vendégünk Márton Marcell, aki vegán szakácsként az erjesztés izgalmas világába kalauzol bennünket további 3 alkalommal.
A kimcsi (김치) a koreai konyha legismertebb fermentált étele. Nevének jelentése: alámerített zöldségek. Csak Koreában ezer féle variációban létezik.
Eredete az ősidőkbe nyúlik vissza, első említése Kr.e. 54-ből való. Az elmúlt pár évtizedben elindult világhódító útjára, most már a világ bármely pontján találkozhatunk különböző, a helyi szokásokat és alapanyagokat tükröző kimcsikkel.
Legfőbb alapanyag a kínai kel. Ezen kívül kerülhet bele csili, gyömbér, fokhagyma, jégcsapretek, szójaszósz, alga, halszósz, bébipolip, élő garnéla, répa, osztrigaszósz, újhagyma és sok minden más is.
A tanfolyam során a résztvevőkkel megismerkedünk a fermentáció alapjaival, majd közösen elkészítünk egy nagy adag kimcsit, amit mindenki saját ízlésének megfelelően ízesíthet és vihet haza.
A résztvétel jelentkezéshez kötött. Kérjük, hozzanak magukkal két, legalább fél literes, jól záródó befőttesüveget, konyhai kötényt és egy éles kést is.
Jelentkezni az alábbi ímél címeken szükséges: reg.kozak@csokonai15.hu, és rendeles.savala@gmail.com
A program díja: 7000 Ft/fő/alkalom
Minimum 10 fő szükséges a program indulásához.
A tanfolyamon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet telefonszám, e-mail cím, illetve a program címe, dátuma megadásával a reg.kozak@csokonai15.hu és ezzel párhuzamosan a rendeles.savala@gmail.com lehet megtenni. Kérjük, mindkét címen regisztráljanak!
A sorozat további részei:
Május 6. kedd 18:00-20:00
Erjesztett Italok – Tavasz íze
június 20. péntek 18:00-20:00
Közösségi miszókészítés – A Koji gomba alapjai