Kövesd a Tűzmadár nyomát!
2023. január 20. 08:00 (péntek)
Kövesd a Tűzmadár nyomát! – nyomozós, keresős családi játék online és élőben

A Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház és a Kozák téri Közösségi Ház rajzpályázata (Rajzpályázat a madarakról és a szabadságról) nyertes munkái nagy megtiszteltetésben részesültek: A januári hónapban kikerültek a XV. kerület több buszmegállójába Citylight plakátok formájában.

Ennek apropóján készítettünk egy olyan játékot, amelyet otthon lehet elkezdeni online, és a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban befejezni. Mindenki, aki megoldja az összes feladatot, és eljön a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házba (1153 Budapest Eötvös u. 64-68.) ajándékot kap. A feladatokat szülőkkel együtt lehet/ érdemes megoldani, és a mesebeli útvonal végén a betűkből összerakott szót, ami egy tárgyat jelöl, a Csokonai Művelődési Házban megkeresni.
A játék ide kattintva található.

A történet:
„ Ebben a birodalomban élt egy öreg király. Annak a királynak volt egy tűzmadara, ami nagyon szépen dalolt. Egyik nap viszont elrepült és nem tért vissza. A király kidoboltatta, hogy aki segít megtalálni a madarát, annak jutalmat ad.”

Segíts te a mesebeli öregkirálynak megtalálni a fiatalság tűzmadarát! Ahhoz, hogy tudd hová bújt a madár, ki kell állnod a próbákat és meg kell oldanod a feladatokat. Hívd társadul anyukádat, apukádat, szüleidet vagy testvéreidet a mesés vándorútra. Segítségül egy vén öregasszonytól (az út megrajzolójától) kapsz tanácsot: “Mindegyik feladat után kapni fogsz egy betűt, amit írj fel egy papírra! Ha végig mentél a 11 állomáson, akkor szüleid segítségével rakd össze a betűket egy szóvá. Ez a szó egy tárgy neve, amit meg kell keresned a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban, ha megtalálod, a helyszínen megkapod a kapu őrzőjénél (recepciósnál) a jutalmad!”

Segédlet:
Minden feladat végén a helyes megoldás esetén felugrik egy ablak, ami a keresett betűt/ betűket és egyéb információt tartalmazza. amennyiben nem ugrik fel az ablak, kattintson a jobb alsó sarokban lévő pipára.

A játékhoz szükséges, hogy a megfejtők egy fotót készítsenek a buszmegállókban kirakott rajzokkal kapcsolatban.

Az alábbi buszmegállóban találhatóak Citylight plakát formájában:
Eötvös u.-Hubay Jenő tér 124, 125 buszok Bosnyák tér felé ”A”
Kossuth L. u. – Énekes u. 104, 104/A, 204 buszok végállomás ”A”
Eötvös utca – Rädda Barnen utca 25,125 autóbuszok, Újpest-Központ, Rákospalota felé ”A”
Wysocki utca – Rákos út 125 autóbusz, Bosnyák tér felé ”A”
Fő tér: 196 busz > Újpest felé ”A”
Fő tér: 7 busz > Albertfalva vasútállomás felé ”A”
Drégelyvár u.-Molnár Viktor u.: 7 busz > Újpalota, Nyírpalota út felé ”A”
Drégelyvár u.-Apolló u.: 7 busz > Újpalota, Nyírpalota út felé ”A”
Illyés Gyula u.-Beller I. u.: 96, 124 busz > Újpest felé ”A”
Páskomliget u.-Bánkút u.: 96, 196, 130 busz > Újpest felé ”B”

Kérjük iratkozz fel a Csokonai15 oldalán a hírlevélre, hogy minél hamarabb értesülj családi és egyéb programjainkról (kattints a következő linkre): www.csokonai15.hu
A játékkal kapcsolatban segítséget a farkas.reka@csokonai15.hu címen lehet kérni.

A kezdőképernyőn illetve a nyitó képen látható alkotás:
Kádár Benett, 8 éves pályázó munkája, a kép címe: Madarak a tavon, iskola: Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola, Hajdúszoboszló, pedagógus: Szoboszlainé Kádár Anikó