Rajzpályázat a madarakról és a szabadságról
2022. szeptember 9. 23:59 (péntek)
„Az oly madár igen ritka,
Melynek kedves a kalitka:
Bár arannyal van béfedve,
Mégsem telik benne kedve.
Bár meg ne kelljen szűkűlni,
Mégis mindég fog készűlni
Kirepűlni.„

Csokonai Vitéz Mihály: A Szabadság

 

A Kozák téri Közösségi Ház rajz- és alkotópályázatot hirdet óvodások és általános iskolások, szakkörök, csoportok számára.
Téma: madarak és a szabadság

A madarakat mindenhol láthatunk, erdőkben, városokban, mesékben. Sok ezer éve velünk vannak és millió színben és formában pompáznak, és háziállatokká is váltak (Gondolj csak a tyúkokra, kacsákra, pávákra! )
Képzelj el egy teret, ami teli van madárral! Segíts nekünk benépesíteni a Kozák téri Közösségi házat madarakkal. Fess, színezz, hajtogass, ragassz, varrj együtt barátaiddal, nagypapáddal, szüleiddel, vagy önállóan a szobádban! Készíthetsz griffmadarat, főnixmadarat, kolibrit, papagájt, nézz körül a, délamerikai őserdei madarak között is!
A pályázatra nagyobb méretű alkotásokat várunk (minimum A/4), amiket felfüggeszthetünk a házban. Ügyelj a természet védelmére, ne használj műanyagokat, nehezen lebomló anyagokat, inkább természetes papírt, vásznat, fát.
Sok mesét olvashatsz a madarakról, ami segít az alkotásban: Pl. A pelikánmadár, Az aranytojó madár, A ríkitó madár, stb.
A beküldött pályázatok közül a legjobbak kincskeresős kézműves foglalkozást nyernek.

Beküldés: személyesen, vagy postán: 1154 Budapest, Gábor Áron u. 58c,
Határidő: 2022. november 5.
Megnyitó és díjátadó: november közepe