Senior TudásTér – Előadássorozat szépkorúaknak
2024. március 22. 10:00 (péntek)

Senior TudásTér – Előadássorozat szépkorúaknak

Új programsorozat indul a Csokonai Rendezvényházban!

Boldogan invitáljuk Önöket havonta egy péntek délelőtt a Csokonai Rendezvényházba olyan szakképzett előadók körébe, akik kifejezetten a senior korosztályt érintő problémákra kínálnak és keresnek megoldásokat, lehetőségeket.

2024. március 22. péntek 10 óra

Tóth Sára, tánc- és mozgásterapeuta– Boldogan, mozogva, egészségesen!

Tóth Sára életét a mozgás és az azzal kapcsolatos tudásmegosztás határozza meg. Amikor csak lehetősége volt rá, képezte magát, így edző, pilates oktató, táplálkozási tanácsadó, gyermek komplex mozgásterapeuta, valamint komplex táncterapeuta és ez utóbbinak Magyarországon egyedülálló módon oktatója egyszemélyben. A Tánc Mindenkié Magyar Táncrehabilitációs Alapítvány alapítójaként előadásában a mozgás fontosságával, lehetőségeivel kapcsolatos közös gondolkodásra invitálja a senior korosztályt.

2024. április 12. péntek 10 óra

Rozbora András, kajak világ- és Európa bajnok, kétszeres paralimpikon – Sportolni lendülettel, határtalanul!

Rozbora András kezdetben csak hobbi szinten ismerkedett a kajakkal, ám 2014-ben Moszkvából már világbajnokként tért haza. Kitartása a riói Paralimpián át a tokiói Paralimpiáig vitte. Áprilisban a Csokonai Rendezvényházban találkozhatunk vele, ahol megosztja a parasportban megélt élményeit, a nehézségeket és a tapasztalatait. András példájából megismerhetjük a mozgás és prevenció fontosságát, legyen szó velünk született vagy szerzett sérülésről, akár időskori nehézségekről. Hiszen a sportot feladni nem lehet!

2024. május 10. péntek 10 óra

Dr. Menyhárt Miklós, főorvos – Agy és Test, avagy hogyan őrizzük meg szellemi és testi frissességünket időskorban!

Dr. Menyhárt Miklós az Alzheimer Café alapítója franciaországi és magyarországi egészségügyi tapasztalatait megosztva az időskor és az egészségmegőrzés kapcsolatát vizsgálja. A demencia, a memória és a memóriazavarok mellett az Alzheimer-kór figyelmeztető jeleit is tárgyalja, valamint bemutatja, hogyan befolyásolja az Alzheimer-kór a kommunikációt. Előadásában a rendszeres mozgás és a tánc fontosságára hívja fel a figyelmet az időskori betegségek megelőzésében és az Alzheimer-kór gondozásában.

2024. június 7. péntek 10 óra

Tóth Sára – tánc- és mozgásterapeuta – Elménk megértése 60 éves kor felett

Záró előadásunk során megismerkedhetünk azzal, hogy mit tartogat számunkra az elménk hatvanéves kor felett. Tóth Sára tánc- és mozgásterapeuta vezetésével bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen folyamatok játszódnak le ebben az életszakaszban: hogyan változnak meg gondolataink, milyen új kihívásokkal kell szembenéznünk. Az előadás célja, hogy megtanuljunk pozitív szemmel nézni a korral járó pszichológiai tényezőkre, és tudatosan mérjük fel a lehetőségeinket a szellemi jólétünk érdekében!

A sorozat eseményeire a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs e-mail és telefon: rendezvenyhaz@csokonai15.hu, +36 1 307 6191

Helyszín: Csokonai Rendezvényház, 1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

 

a képen Dr. Menyhárt Miklós