Újpalota Napja – teljes program
2023. június 10. 11:30 (szombat)

ÚJPALOTA NAPJA

Rendezvény időpontja: 2023. június 10. szombat 10.00-23.30

Helyszín: Nemzedékek Parkja (15. kerület Budapest, Száraznád u.5.)

/A Salkaházi Sára Általános Iskola előtti betonos terület/

Színpadi programok:

11.00-12.00 Halász Judit koncert

13.30-14.30 Pólus Kutyakiképző Iskola bemutatója (színpad mellett füves területen)

15.30-16.30: Magyar Népmese Színház: Hetvenkedő János gyermekelőadás

17.30-19.00 Paulina koncert

20.00-21.30 Budapest Bár koncert

Kísérőprogramok:

10.00-16.00 Kanga sátor

10.00-16.00 Óriásszínező

10.00-13.00 Romani Design ékszerkészítő workshop

10.00-16.00 Tűzoltóplacc (ismerkedés a tűzoltóautóval, a tűzoltóautó felszereléseinek általános bemutatása, játékos formában a tűzvédelmi és tűzbiztonsági ismeretek átadása, játékos tűzoltógyakorlat

10.00-16.00 Arcfestés

10.00-16.00 Szamárlétra Projekt játéktér /Szabadtéri vásári kunszt, igazi szabadtéri játék, ügyességi, agytornász, koncentrációs feladatokkal, komédiással, hinta szamarakkal, és sok – sok nevetéssel/

11.00-16.00 Óriáscsúszda és ugrálóvár

11.00-16.00 Szitanyomat készítés (Fehér pólót hozz magaddal!)

11.00-16.00 Óriásbuborék Show

Óriásbuborék Show, Óriásszínező animátorai várják a gyermekeket szüleikkel együtt a Nemzedékek Parkjában (XV. kerület, Száraznád u.5.) június 10-én szombaton 10 és 11 órai kezdettel egészen délután 16 óráig.

10 órától Tűzoltóplacc vár minden érdeklődőt, itt lehetőség lesz megismerkedni a tűzoltóautóval, a tűzoltóautó felszerelések általános bemutatása történik játékos formában, a tűzvédelmi és tűzbiztonsági ismeretek átadása, játékos tűzoltógyakorlat is lesz. A Szamárlétra Projekt játéktér igazi szabadtéri vásári játék, ügyességi, agytornász, koncentrációs feladatokkal, komédiással, hinta szamarakkal, és sok – sok nevetéssel.

Ismét velünk lesz Kristály Márton Magyarország első, magyar rekorder vízgömbművészének csapata egy 6 órás interaktív Óriás Buborékshow formájában, ahol a gyermekek kipróbálhatják tehetségüket és nemcsak a gyerekeknek de a felnőtteknek is remek szórakozás az óriásbuborék fújás. Felállított intézményi sátrunkban aktuális programjainkról, táborainkról kaphatnak felvilágosítást.

10 órától ingyenes arcfestés és Kanga sátor (kitelepülő Kanga baba-mama klub), 11 órától Óriáscsúszda és ugrálóvár várja a lurkókat.

Kollégáinkkal szitanyomatot készíthetnek, fehér vagy világos egyszínű pólót hozni kell mindenkinek, aki ezen a programunkon részt kíván venni.

10 órától 13 óráig a Romani Design ékszerkészítő workshop foglalkozás keretében pedig a résztvevők környezettudatos módon, az upcycling elvei mentén készíthetik el saját ékszereiket és kiegészítőiket. A foglalkozás többszörösen hulladékmentes: a felhasznált alapanyagok részben a Romani Design saját varrodájában végzett szabászati munkafolyamatokból megmaradt minőségi, prémium alapanyagok, másrészt olyan, magas minőségű anyagok, amelyek időtállóak, hosszú éveken át viselhetőek maradnak. A workshop a Romani Design fenntarthatósági törekvéseinek, kultúrmissziós tevékenységeinek kiterjesztése, a fast fashion környezetkárosító folyamataival szembeni aktivista szerepvállalásként is értelmezhető. Továbbá a kézműves foglalkozás keretében a résztvevők informális keretek között megismerkednek a tradicionális roma kulturális értékekkel, a cigányságban nagy hagyományokkal rendelkező Mária-kultusszal, a kortárs roma viseleti kultúrával és az autentikus cigány motívumokkal egyaránt. A foglakozásokon professzionális eszközök, kézi szerszámok és kézi kisgépek használata mellett prémium minőségű Romani Design textíliák, printek, bőrök, üveggyöngyök és pántlikák és galvánozott szerelvények, kellékek állnak a résztvevők rendelkezésére.

11 órától Halász Judit ad koncertet, aki Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a Magyar Köztársaság Tiszti keresztjével jutalmazott Művésze hazánknak.

13 óra 30-tól a Pólus Kutyakiképző Iskola nagysikerű ügyességi bemutatója látható a templom melletti zöldterületen.

15 óra 30-tól a Magyar Népmese Színház: Hetvenkedő János gyermekelőadása látható, utána 17.30-tól Paulina koncert várja az érdeklődőket, aki az X Faktor női győztese.

A 2023-as év egy igazán megtisztelő feladattal indult a fiatal énekesnő számára. Őt kérték fel, hogy elénekelje a magyar himnuszt a 65. Év sportólója gálán!

20 órától  Budapest Bár koncertje látható a nagyszínpadon. A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

 

A rendezvény ingyenes. Várunk mindenkit szeretettel!

A kép a Nemzedékek Parkjaban, a korábbi Caramel koncerten készült