Hollywood a Csokonaiban 2.
2023. február 9. 18:00 (csütörtök)
Némafilmszínészek -Dívák (Gaál Franciska, Hajmássy Ilona, Bánky Vilma, Putty Lia, Lucy Dorain és Várkonyi Mihály, no meg GÁBOR ZSAZSA!

Tudta Ön,
– hogy a hollywoodi némafilm korszakának igazán nagy sztárjai magyarok voltak?
– hogy Gaál Franciska, Putty Lia, Bánky Vilma, Hajmássy Ilona (Ilona Massey), Lucy Dorain (Kovács Ilonka) és Várkonyi Mihály nélkül jelentősen szegényebb lenne a néma film története?
– hogy Gaál Franciska művészetét Hitler és Sztálin is kedvelte, Putty Lia tragikus halálát egy csirkecsont okozta, Bánky Vilma a mindenki által csodált Rudolph Valentino partnere volt, a nagykőrösi hátterű Hajmássy Ilonát az amerikai elnök tábornoki rangú szárnysegédje vette felségül?
– hogy Gábor Zsazsát nevezték először „celeb”-nek?

Nos, mindezekről hallhat Mátsik György, a Magyar Hollywood Tanács kuratóriumi vezetőjének vetítettképes előadásából érdekes filmrészletekkel.
Ezen a csütörtöki napon sorra vesszük a néma film történetének magyar díváit, meghallgathatják Gábor Zsazsa budapesti temetésének történetét, házasságát egy német herceggel, aki nem is annyira herceg… Megtudhatják, hogy a kisvárdai születésű Várkonyi Mihály karrierje hogyan fejlődött Kolozsváron, Budapesten, Berlinen át Hollywoodig.

Jöjjenek, legyenek jelen a sorozat minden előadásán! Akik minden programon részt vesznek, azok közül 8 főt az utolsó előadáson kisorsolunk. Ők egy exkluzív látogatáson vehetnek részt a kerületben működő Origo Studios Budapestnél.