
Biokertész kör
Hogyan állíts össze otthon „bokashi” jellegű komposztálót?
Hulyák Edit „kreatív kertész” bemutatója.
A kertészkedés egyik újabb módszere a Bokashi komposztálás. A bokashi egy japán szó, amely szabad fordításban ” elrothadás”. Lényege egy beltéri, zárt rendszerű vödörben történő gyors erjesztés. Ennek során mikroorganizmusokkal beoltott korpát kevernek az ételmaradékok közé, ami viszonylag gyorsan komposzttá alakítja azokat. A Bokashi komposztálással nem csak hamarabb nyerhetünk komposztot, mint a hagyományos módszerekkel, hanem, szinte mindenből. Olyasmiből is, amit a kerti komposztálóba tenni tilos. A Bokashi az ételmaradékokat hasznosítja, a zsírtól a tésztán át a tejtermékekig. Így a Bokashi lehet a jövő útja, a környezettudatos, minimális hulladékot adó háztartás megvalósításának eszköze.
Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház 1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.
Részvételi díj: 1600 Ft
Klubtagok számára a belépés ingyenes
Biokertész éves klubtagsági díj: 6000 Ft, mely a helyszíni előadásokra a belépőt is magában foglalja + egyes (külső) programokra alkalmi jegyek szükségesek, melyek ára foglalkozásonként változik.
Minden foglalkozásra előzetes regisztrációt várunk: reg.kozak@csokonai15.hu