Tavaszi dal – a Tavasz Nőikar jubileumi koncertje
2022. május 14. 17:00 (szombat)
A Tavasz Nőikar fennállásának hatvanadik évfordulóját ünnepli idén. A Budapest XV. kerületi Rädda Barnen utcai ének-zene tagozatos általános iskola növendékeiből alakult kórus immár hat évtizede ápolja a kóruséneklés hagyományait, fontos szerepet betöltve a helyi közösség kulturális életében.
Az 1961-ben Cseszka Edit zenepedagógus által a XV. kerületi Rädda Barnen utcai zenei tagozatos általános iskola végzős növendékeiből alapított rákospalotai kórus idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját.

Az évforduló méltó megünneplésére szerveződött koncert első részében a korábbi tagokkal kiegészült énekkar a legkedvesebb, kultikus darabjaiból válogat. Ebben a részben felcsendülnek a klasszikus Kodály és Bárdos kórusművek, valamint a kórus „házi zeneszerzőjének” a néhány éve elhunyt Karai Józsefnek ikonikus művei is.
Meghívott vendég, a szintén Cseszka Edit által alapított Vásárhelyi Zoltán Férfikar lesz.
A koncert második részében a klasszikus műveket felváltják a kortárs művek valamint egyéb érdekességek mellett Stevie Wonder, Robbie Williams szerzeményei. Az értékes könnyűzenei alkotásokból Tóth András karnagy készített átiratokat a Tavasz Nőikar számára.

Közreműködők:
Tavasz Nőikar, vezényel Tóth András, Bartók Béla-Pásztory Ditta díjas és Egressy Béni díjas karnagy
Vásárhelyi Zoltán Férfikar, vezényel Ress Tamás karnagy
zongorán közreműködik: Bujdosóné Pécsy Klára

Az esemény ingyenes.
A program a Budapest Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand és Csokonai Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg.