Kulcsfontosságú, hogy városi lakosként is megtanuljuk kezelni és semmiképpen sem elpazarolni az esővizeket. Előadónk ebben nyújt tapasztalati tudásával nagy segítséget a Kozák téri Közösségi Ház április 28-án, 18 órakor kezdődő rendezvényén.
Mit kezdjünk a lezúduló villámvizekkel? És hogyan tarthatjuk meg az éltető csapadékot? Az esőkertek a természetes erdők működését utánzó, mesterségesen létrehozott, mélyedésben kialakított életközösségek. Céljuk a csapadék kezelése, összegyűjtése, elnyelése, szűrése, helyben tartása, hasznosítása, melyet a talajszerkezet átalakításával és a növényzet közreműködésével valósítunk meg. A megfelelő rétegrend és méretezés mellett az esőkertek időszakos vízborítása elenyésző.
Farkas Barta Kata civilként kezdett gondolkodni a megoldásokon, majd kutatott, amerikai esőkertépítőktől tanult, hogy most példát adjon nekünk városlakóknak, vagy bárhol máshol lakóknak. Kék-zöld infrastruktúra, ezt a szót érdemes megtanulni.
Eleinte a 10 millió Fa Kecskemét csoportját szervezte lelkes emberek sokaságával együttműködve, majd saját egyesületet alapított Zöld Küldetés Egyesület néven.
Részletesebb tudnivalók a módszerekről a következő oldalon: https://www.esokert.hu/
A vízmegtartás az élet, meg fogjuk tanulni.
Részvételi díj: 1500 Ft
Előzetes jelentkezés szükséges: reg.kozak@csokonai15.hu