Az emberek többsége a teljes légzési kapacitását nem használja ki, általában gyorsan és felületesen lélegzünk. Pedig a megfelelő légzés hatással van testi-lelki egészségünkre. A helyes légzés pozitív hatású az immunrendszerre, az emésztésünkre, a máj, a lép és a hasnyálmirigy működésére is. A hasnyálmirigyre gyakorolt hatás révén a vércukorszint is kiegyensúlyozódik, csökkentve a késői cukorbetegség előfordulásának esélyét. A légzőgyakorlatok és a magas rosttartalmú táplálék (például. vegetárius étrend) gyorsítja az emésztést, így gyorsabban megszabadulhatunk az élelmiszerekkel óhatatlanul bevitt rákkeltő vegyületektől.

Légzőgyakorlatok nyugtatnak, segítségükkel egyensúlyba hozhatjuk a központi idegrendszer működését. Így kimutathatóan csökkentik a vérnyomást, sőt, csökkentik az epilepsziás rohamok számát és időtartamát is.
Mindezt kipróbálhatják a gyakorlatban, akik ellátogatnak a Kozák téri Közösségi Házba március 31-én, 18:00–19:30 közt, a
feszültségoldó foglalkozásra. Hormay Nóra coach-csal, önismereti tanácsadóval meditáció és légzőgyakorlatok segítségével javíthatnak közérzetükön.

Olyan egyszerű, a mindennapokban is használható légzőgyakorlatokat és rövid meditációs technikákat tanulhatnak a foglalkozáson, melyek segítségével lazíthatnak a mindennapi taposómalom okozta és a mostanság sokkoló feszültségeken. Melyek segítségével újra felfedezhető a szív ereje: egyetlen cél van, megtanulni szeretni és szeretetben élni. A mostani helyzetben pedig ezt a szeretetet megtanuljuk kiárasztani.

8 fő előzetes regisztrációja után indul a foglalkozás.
Részvételi díj: 4000 Ft

Érdeklődni: barta.ildiko@csokonai15.hu , 06-70-362-26-23