A Kertmozi15 idei programsorozata holnap indul! Este 1/2 9 től az AKI LEGYŐZTE AZ IDŐT – KELETI ÁGNES című dokumentum-portré filmet láthatjuk a  Csokonai kertjében!
A világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról szóló mozi bensőséges beszélgetésekből, visszaemlékezésekből, régebbi felvételekből, animációkból, a 100.születésnaptól a 101.-ig tartó év filmes naplójából áll össze.

Keleti Ágnes 1921 január 9.én Budapesten, zsidó családban született. Élete elválaszthatatlan a korszak tragikus történelmi eseményeitől, amelyeknek elszenvedője volt. Ám az ezzel járó fizikai és lelki szenvedés sem oltotta ki a sport iránti szenvedélyét. Izraelben élt közel 60 évig, ahol sportolók és edzők generációit nevelte ki.  83 évesen tüntették ki a Nemzet Sportolója címmel, 95 évesen költözött haza Magyarországra, 96 évesen kapta meg Izrael Állam díját és 100 éves korában lett Budapest díszpolgára. Éltútja a bizonyítéka, hogy soha nem szabad feladni céljainkat, nem kell mások elvárásainak megfelelnünk, csupán önmagunknak, és elveinkhez kell hűnek maradnunk. Egyedülálló ereje és küzdeni akarása, mindannyiunk számára példaként, bölcs gondolatai, tanácsai segítségként szolgálnak.

Mostantól minden csütörtökön Kertmozi15!

Kezdés minden alkalommal 20:30.

Belépő: 1000 Ft, melyből 500 Ft lefogyasztható a Csokonai KultCafé-ban.

További infó: 061-317-61-91

Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes – Előzetes

Svenk – Keleti Ágnes – Aki legyőzte az időt
Keleti Ágnes Tornaterem
Kirobbanó energia – 94 évesen is könnyedén spàrgázik Keleti Ágnes
Agnes Keleti 1954 – BB
Keleti Ágnes