A KERTMOZI15 utolsó állomásához érkezett. Augusztus 24-én 20:30-tól egy csodálatos természetfilmmel zár a sorozat: a VADLOVAK –  HORTOBÁGYI MESE cíművel.

Egyetlen főhősre koncentráló, valós, izgalmas történet mentén ismerkedhetnek a nézők a vadlovak és a hortobágyi puszta életével. A csodálatos látványvilág a rendezői szemlélet mellett részben a 3 éven át tartó forgatásnak, részben a felvételek során alkalmazott legújabbbb technikai eszközöknek köszönhető.
A Hortobágy védett területén, Pentezugban él a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Mongóliában, őshazájukban, a Przewalsky lovak a kihalás szélére kerültek. Az alfaj fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, ahol a vadlovak természetes körülmények között, háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a film főhőse. Az ő felnövekedésének történetét, kalandjait követhetik a nézők 91 percbe sűrítve.

Török Zoltán előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, hogy miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra. Bizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek lehet milliós nézettsége is. Miért ne lenne a Vadlovak is ilyen?

Belépő: 1000 Ft, melyből 500 Ft lefogyasztható a Csokonai KultCafé-ban.

További infó: 061-317-61-91

VADLOVAK – Hortobágyi mese előzetes

Pentezugi Vadlórezervátum
Przewalski ló
VAD LOVAK- HORTOBÁGYI MESE.mp4

Vad Magyarország A vizek birodalma TELJES FILM

Interjú Török Zoltán természetfilmessel (2021. MÁJUS 5).