Kerámiákból nyílt állandó kiállítás. Nem Pécsen, nem Herenden és nem is Mezőtúron, hanem Rákospalotán, a Pozsony utca 13. szám alatt. A rendhagyó kiállítótér tavaly nyílt meg az érdeklődők előtt, azóta jó néhányan már megcsodálhatták dr. Szepesi Tamás sebészorvos magángyűjteményét.

Dr. Szepesi Tamás Monoron, az ottani orvosi rendelő sebészeti szakrendelésének vezető orvosa. Kerületi lakosként azonban a helyi egészségügyi ellátásból is kiveszi a részét, hisz „másodállásban” péntekenként délután a Rákos úti Szakrendelőben is rendel..

A körülbelül 150 darabos gyűjtemény első kerámiáját a lánya segítségével, Bótos Sándor Munkácsy díjas festőművész hagyatékából vásárolta. Erre a kerámiára Pusztai Zsolt múzeumigazgató azt mondta, hogy ilyen különlegesség még a túri múzeumban sem található.

A Pozsony utcai Kerámia Palota előre egyeztetett időpontban bárki számára ingyenesen látogatható. Csoportokat kis létszámban (8-10 fő) fogadnak. Egyeztetni dr. Szepesi Tamással a 06/30 492 9888-as számon lehet.