Június 20. péntek 18.00-20.00, Pestújhelyi Közösségi Ház: MISO KÉSZITÉS!

A miso az egyik legelemibb, legelegánsabb, legfinomabb, legélőbb alapanyag. A japán konyha egyik alappillére. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, élő enzimeket tartalmaz, oldja a koleszterolt, így segítheti a szívbetegeket, magas vérnyomásban szenvedőket, segítheti a szervezetet megtisztítani a mérgektől.

Az előadás során közösen készíteni fogunk egy egyszerű, csicseriborsó misót, melyből mindenki vihet magával. Ezen felül megismerkedünk a misoért felelős koji nemespenész gomba különböző használati módjaival: az említett misón és szójaszószon túl amazake és szaké elkészítésével illetve a koji pácként való használatával is; és a termesztéséhez szükséges egyszerű, otthoni inkubátor körülmények kialakításával is.

Kérem mindenki hozzon egy jól záródó, kis befőttesüveget, illetve tollat, papírt és a jegyzetek tárolására szolgáló mappát.

A program díja: 7000 Ft/fő/alkalom

Jelentkezéshez kérlek írj egy e-mailt, a neveddel, a tanfolyam címével és dátumával a rendeles.savala@gmail.com-ra és egyben a jelentkezes.pekh@csokonai15.hu e-mail címre.

Minimum 10 fő szükséges a program indulásához

Hogyan készül a miso?