Emlékezés-

Kiállítás a kerítésen

Göncz Árpádról készült tablók láthatóak a FENO kerítésén. A Molnár Viktor utcai kerítésen levő tablók Göncz Árpádnak, az újkori Magyarország első köztársasági elnöke életútjának legfontosabb állomásait mutatja be.

25 éve, 1997-ben alakult Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége, az ÉTA, és a jeles évfordulóról többek között egy különleges kerítéskiállítással is megemlékeztek.

„Ez a kiállítás része annak az emlékezéssorozatnak, melyet Göncz Árpád születésének századik évfordulója alkalmából más önkormányzatokkal együttműködve indítottunk. Ezt a kiállítást például a II. kerületi önkormányzat kezdeményezte, és eddig Göncz Árpád régi házának kerítésén volt látható. A nálunk kiállított képek javarészt az általuk összeállított tablókból állnak, egy XV. kerületi vonatkozású képpel kiegészítve” – mondta Beke Károly, a Csokonai Kulturális Központ és Kommunikációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nem véletlenül esett a választás a Molnár Viktor utcai szociális intézmény kerítésére, mint helyszínre. 1998-ban Göncz Árpád köztársasági elnök személyesen avatta fel az ÉTA-nak is helyet adó újpalotai Fejlesztő Gondozó Központot, emiatt a kerületi önkormányzat néhány hete egy domborművet avatott a FENO homlokzatán. Most pedig ezzel a kiállítással szeretnének tisztelegni a kiváló politikus, író és műfordító emléke előtt. A tervek szerint a kerítéskiállítás koraőszig látható. Az önkormányzat ugyanis akkorra tervezi, hogy a XV. kerületi Egyesített Szociális Intézmény felveszi Göncz Árpád nevét.

Riersch Tamás