Soharóza Kiskomp foglalkozások a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban
2023. május 14. szombat 10:00

A művészetet, a zenét átélni, érezni érdemes. Hiszünk abban, hogy a gyerekeket nem tanítani kell zenére. Csak lehetőséget adni, hogy éljék, érezzék. Az anyanyelvet sem tudatosan verjük a fejükbe, csak mondjuk, beszéljük –  VAN. Jó lenne, ha a zene (és a művészetek általában, mint ahogy a mozgás is, amit később sportnak nevezünk) ugyanilyen természetességgel és állandósággal lenne jelen minden gyerek, minden család vagy közösség életében.
Szerintünk minden hang és minden zaj és minden csend lehet zene – csak fejben meg kell komponálni. Ezért mozgással egybekötve adunk ki hangokat, hallgatjuk a körülöttünk lévő világot, a csendet, a csendnek hitt, de zajjal teli teret.

Kapcsolódást keresünk az akusztikus és a vizuális világok között. Létező dalokat tanulunk és szabadon átalakítunk, szétcincálunk, feldolgozunk. Még nem létező dalokat alkotunk egyszerű kreatív módszerek segítségével. További dalokat tanulunk és énekelünk mozgással, sporttal, játékkal egybekötve. A legkülönbfélébb zenéket hallgatjuk és a legkülönbözőbb dolgokat csináljuk közben. Létező hangszerekkel ismerkedünk, de nem létező hangokat csalunk ki belőlük, ráadásul kollektíve. Saját hangszereket alkotunk – az évszaknak megfelelő alapanyagokból.

Legközelebb:
2023. június 24. szombat 10:00

Jegyár: 500 Ft

Jegyek korlátozott számban kaphatóak a helyszínen és online.

Izelítő