Csak néhány hónapja -tavaly decemberben- mutatták be a Larryt, és máris  sikerfilm lett. Bernáth Szilárd filmdrámáját már huszonnyolcezren nézték meg, nemzetközi fesztiválsikert ért el, több díjat kapott. A KultCast15 5. részében Gaszner Veronikával és Bernáth Szilárddal, a Larry alkotóival beszélgettünk.

A film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével a zene, pontosabban a rapzene erejét, kis túlzással mondhatnánk, csodatévő hatását mutatja be. A csodához persze, másra is szükség van: célra, akaratra, elszánásra, tehetségre, és szerencsére.

A történet, röviden: A 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) sorsa nem túl vidám. Juhászként dolgozik, magányos, magába forduló fiú, amit az (is) okoz,  hogy dadog, és ezt szégyelli. Apjával (Thuróczy Szabolcs) él, aki valaha durva ember volt, de a vallás felé fordult, és általa szelídebbé vált.  Kapcsolatuk, összetartozásuk erős, ám a meghitt melegség hiányzik belőle. Ádám rádöbben, hogy a benne dúló érzelmi viharokat a rap segítségével kifejezheti, enyhítve, oldva frusztrációját. Eleinte csak a környékbeli fiatalok körében népszerű, de hála a netnek, Larry művésznéven szélesebb körben ismertté, és nagyon gyorsan közkedveltté válik. A következő lépcsőfok:  részvétel egy országos tehetségkutatóban, de ez nem is olyan egyszerű.

Ide kattintva hallgatható az 5. epizód

KÖZÖS ÁLMOKAT NYÚJTANI – INTERJÚ BERNÁTH SZILÁRDDAL ELSŐ FILMJÉRŐL, A LARRY-RŐL

LARRY – Előzetes
Larry – a teljes film