Kun Zsuzsa, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Kiváló és Érdemes Művész, kerületi díszpolgár tiszteletére avattak emléktáblát április 29-én az Eötvös utcában. Az emléktábla kezdeményezője a Lokálpatrióták a XV. kerületért Egyesület volt.

A szervezet a család, a kerületi önkormányzat, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Táncművészeti Egyetem támogatását kikérve szeretett volna ily módon emléket állítani a 2018-ban elhunyt világhírű rákospalotai művésznek.„Meggyőződésünk, hogy a tábla segítségével a jövő generációja számára is közkincs marad Kun Zsuzsa páratlan művészete és egyedülálló tehetsége – mondta dr. Németh Péter, a kerületi civil szervezet elnökségi tagja.”

A táblaavató ünnepségen résztvevő dr. Macher Szilárd, a Magyar Táncművészeti Egyetem művészképzési rektorhelyettese és Solymosi Tamás, a Magyar Állami Operaház balettigazgatója is méltatta Kun Zsuzsanna pályafutását. A két egykori tanítvány és kolléga elmondta, a rákospalotai balettművész nemcsak a színpadon, hanem a balett-teremben is maradandót alkotott.

„Kun Zsuzsa, kerületünk díszpolgára a hazai és a nemzetközi színpadokon is nagy sikerrel szereplő, utánozhatatlan tehetség volt. Olyan balettművész és balettmester, aki személyiségének varázsával, káprázatos tudásával az utánpótlást jelentő fiatal balerinák körében is közkedvelt oktató, nagybetűs Egyéniség volt – méltatta a kerület díszpolgárát Tóth Imre alpolgármester.”

Kun Zsuzsa abban az Eötvös utca – Dobó utca sarkán álló házban született, amely egészen a haláláig az otthona volt. Az emléktábla is ennek a háznak az Eötvös utcai falára került, melyet Tóth Imre alpolgármester és Horváth Csaba, a Lokálpatrióták a XV. kerületért Egyesület tagja közösen lepleztek le, majd amelyet az önkormányzat, a kerületi civil szervezet és a Magyar Állami Operaház képviselője is megkoszorúzott.