Képzelj el egy várost! – így indul a tizenötödik kerület új podcastjának, a Labor15-nek minden adása. A műsorvezető Marton Éva vendégeivel arra a keresi a választ, hogy mi kell a közös alkotáshoz.
A harmadik epizód témája a fenntarthatóság, Korn Anita, a Ruhastory készítője többek között arról beszélt, hogy mitől lesz a divat etikus, fenntartható és megfizethető, milyen attitűdök kapcsolódnak a fast fashionhöz, és milyen stigmák a használt ruhák viseléséhez.

Nézd meg! Katt ide!

Az epizód leírása:

Általános iskolás lehettem, amikor divatba jöttek a színes, bizonyos áruházak által tartott nejlonzacskók. Gyűjtöttük, ahogy a szalvétát, kártyanaptárt, az izgalmasabb színvilágú Corvin Áruházas zacskókat, ha véletlenül külföldről is kapott az ember, hát az maga volt a királyság. A nagymamámék más okból, de szintén eltettek mindent, befőttesgumit – jó lesz még valamire. A nehéz fémkulacsot örömmel cseréltük le PET-palackra, könnyű volt és eldobható. Az első butikok fast fashion ruháira ösztöndíjainkat spóroltuk. Kicsit elborzadva gondolok ma erre a világra, ahol szemetet veszünk, szemetet halmozunk. Nagyon nehéz környezettudatosnak lenni minden pillanatban.

Mai két vendégem nagyon más irányból érkezik: de ugyanarról beszélgetünk majd, felhalmozott szemétvilágunkról és arról mit tehetünk ellene. Az elmúlt évek fontos mondata lett számomra: gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan.

Korn Anita korábban tévés műsorok szerkesztője, producere volt, de jött a váltás az életében, ami új utat is nyitott. És bepillantást nyerünk egy nagyon izgalmas vállalkozásba, a Szemléletformáló és Újrahasználati Központ egyik telephelyébe, ahol Kanozsai Gáborral, a körkörös hulladékgazdálkodási igazgatóval beszélgetünk.

Ha tetszett az adás, tarts velünk ezen az úton, és kövesd be a Labor15 podcastot a lejátszódban.