Nagy örömünkre a Budapesti Tavaszi Fesztivál kiemelt helyszíne lehetünk. Mindenkinek ajánljuk remek programjaink közül most az Erkel Ferenc-díjas Szirtes Edina Mókus szabadtéri koncertjét az Epres soron, május 7-én este. (Eső esetén a koncertet a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban tartjuk meg.)

Szirtes Edina Mókus és zenekarának koncertje egy mesés utazásra hív, ahol találkozik a vers és a zene, hegedű és ének, összefonódik a folk a looperrel, a klasszikus stílus a jazz csodájával. Mókus a legkedvesebb magyar költeményeket bújtatja újfajta köntösbe, az esten kitűnő zenésztársaival és egy beatbox művésszel újragondolva adják elő eleink gondolatait.
Vannak bizonyos időszakok, amikor újraértékeljük az életünket, kicsit visszanézünk, elgondolkodunk. A cím Szép Ernő egyik, számomra nagyon kedves verséből való. Minden sorával egyetértek, nem is akarok hozzátenni és megmagyarázni benne semmit. Ha valamit még kiemelhetnék belőle, amit magamra nézve nagyon igaznak érzek, ez a rész lenne: „Mindenkinek szívét érezni. Már rájöttem, hogy minden más felesleges. A világot úgysem érthetjük meg, de ha szeretünk és megérezzük a másik szívét, legalább arra a pillanatra boldogok lehetünk.” Szirtes Edina Mókus

Kertész Endre – gordonka
Haraszti Krisztina – brácsa
Hegyaljai-Boros Zoltán – brácsa
Csonka Gábor – hegedű
Fekete János Jammal – beatbox
Szirtes Edina Mókus – hegedű

Az esemény ingyenesen látogatható.

A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. és a Csokonai Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg.