Péntek 13.  jelentős nap a babonások szemében. Van aki pechesnek, mások ellenkezőleg, szerencsés napnak gondolják. Ahhoz, hogy a most közelgő péntek 13-át kellemes napnak tartsuk, nem kell babonásnak lenni: remek, mi több. részben ingyenes programokkal vár e napon mindenkit a Pestújhelyi Közösségi Ház!

Délután 2-től 5-ig ingyenes szabadtéri festésre várják az érdeklődőket a kertbe, rossz idő esetén a színházterembe. Az alkotáshoz az értő és segítő művészeti vezetőt, a szükséges eszközöket és forró teát a ház biztosítja.
A festés, rajzolás után egyéb területen is a kreativitás és az ügyes kezek kerülnek előtérbe: délután 5-től este 8 ig szütyőkészítő workshopon vehetünk részt. Nem szükséges profin varrni tudás, és semmi egyéb: segítő kezek  és alapanyagok várják a résztvevőket. Mire jó egy szütyő? Bármire! Lehet tornazsák, egyszerű hátizsák, péksüti tartó, vagy környzetebarát bevásárló tasak… mindenki arra használja, amire akarja. Részvételi díj alapanyagokkal együtt: 1500 F/fő. Mivel a helyek száma korlátozott, előzetes regisztráció szükséges: regisztrálni a reg.pekh@csokonai15.hu e-mail címen lehet.