Nálunk április 19-én ismét nyitnak az általános iskolák, a középiskolák pedig az írásbeli érettségik befejezésével, májusban indulhatnak újra. Na de mi a helyzet más országokban? Tőlünk nyugatabbra egészen elképesztő dolog történt.

Mintha csak egy akciófilm áldozatai lennének a francia diákok. Hacker támadás érte  Franciaország távoktatási szolgáltatásának, a cNednek a szervereit. A rendszert az országban bezárt iskolák tanulói és oktatói használták a koronavírus elleni intézkedések miatt.

A francia oktatási tárca tájékoztatása szerint már három napja folynak az internetes támadások. A hatóságok szerint szándékos károkozás történt, a párizsi ügyészség pedig szerdán bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Franciaországban egyébként ez idáig nyitva voltak az iskolák, a járvány terjedése miatt azonban keddtől, egy év után, ismét az egész országban bezártak az intézmények, és a héten távoktatásban folytatódik az oktatás, majd két hét tavaszi szünet lesz. A kisiskolások április 26-án visszatérnek a tantermekbe, a középiskolások még egy hétig távoktatásban részesülnek, mielőtt májustól számukra is személyes jelenléttel folytatódik az oktatás Franciaországban.