Hollywood a Csokonaiban – Láthatatlan háttérmunka
2024. március 28. 18:00 (csütörtök)
6. rész 2024. március 28.
Láthatatlan háttérmunka – állatidomárok, díszlet- és jelmeztervezők, sminkmesterek, gyermekszínészek

Hollywood visszatért a Csokonaiba: szeptember 28-tól a Magyar Hollywood Tanáccsal és az Origo Studios Budapesttel együttműködésben folytatjuk ingyenes vetítőképes sorozatunkat a Csokonai Rendezvényházban! Minden hónap 4. csütörtökén, 18 órakor előadás a filmvilág és Hollywood magyar gyökereiről, hihetetlennek tűnő csodáiról.
Sok magyar vonatkozás, magyar kapcsolat. Vajon mi az oka annak, hogy a rengeteg hollywoodi magyar kötődést, gyökereket nem ismerik hazánkban? 6 részes programsorozatunk erről szól… bemutatni, értékelni, továbbadni.

Mindenhol magyarok?

Egy igazi farkasokkal táncoló valahol távol Afrikától

A somogyi születésű Hubert G. Wells gyermekkori álmát megvalósítva lett állatidomár Amerikában, a cirkuszok és állatkertek világából kitörve pedig a legnagyobb sztárokkal szerepeltethette kedvenceit. Oroszlánokkal, leopárdokkal, vidrákkal és számtalan más állattal együtt dolgozva olyan filmekben instruálta a négy- és kétlábúakat, mint az Oscar-díjas Távol Afrikától, vagy a Zsigmond Vilmossal forgatott Ragadozók.

A tragikus sorsú Judith Barsi kora egyik legnagyobb gyereksztárja volt, aki olyan filmekben és sorozatokban játszhatott, mint a Cápa negyedik szériája, Őslények országa vagy a Minden kutya a mennybe jut.

És ki is volt Elek Zoltán, miért hívták őt, az Oscar-díjas sminkmestert a „balhés sztárokhoz”? Kellnerként született Korda Vince, a Bagdadi tiolvaj Oscar-díjas diszlettervezője?

 

Valóban bigámiában élt-e a háromszoros Oscar-díjas Sándorházi Vilmos, alias William S. Darling?

A belépés ingyenes, regisztráció: rendezvenyhaz@csokonai15.hu,
+36 1 307 6191, +36 20 501 1080