A víz érték. A vezetékes víz drága. Hogyan takarékoskodhatunk okosan-ökosan-ügyesen? Azért, hogy megtudjuk, érdemes ellátogatni a Csapadékvíz kezelés másként című foglalkozásunkra október 6-án a Kozák téri Közösségi Házba.

Ez mind hasznosítható

A Kozák téri Közösségi Ház udvarán olykor 10 centiméter magasságban áll a víz egy-egy villámzápor alkalmával. Lehet erre a problémára megoldást keresni és találni? Bár nem fér el egy teljes hivatalosan méretezett esőkert, csak egy 90 cm X 5 méteres szakaszunk van a kerítés mellett, ami inkább csak jelzésszerűen lesz alkalmas az elszivárogtatásra. A többi részét az udvarnak nem tudjuk erre szánni, de mégis jól meg lehet majd tapasztalni azt az elvet, ahogyan esélyt adunk a talajnak arra, hogy elnyelje és tárolja a lehető legtöbb esővizet.
A gyakorlati találkozó alkalmával a speciális feltöltögetés után évelő virágokkal ültetjük be ezt a sávot, de a módszer megismerésével otthon kisebb-nagyobb területeken alkalmazhatod, virágágyástól kezdve a termőkertig is akár.
Hogy a csapadékvíz érték legyen!
A foglalkozást Farkas-Barta Kata kertépítő, az Esőkert technológia magyarországi képviselője vezeti, akinek nagy sikerű előadása tavasszal volt intézményünkben.

Részvételi díj: 4000 Ft

A részvétel regisztrációhoz is kötött, 0
regisztráció: reg.kozak@csokonai15.hu