Október 1-jén, most szombaton Patti Smith-nap lesz Budapesten, amelyhez a Kapszulák kiállítással a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház is csatlakozik. Érdemes lesz ellátogatni az ingyenes és unikális kiállításunkra, hol 14 órakor egy beszélgetést is meghallgathatnak Szabó T. Annaval.
Köszönjük a Fidelio támogatását!0

Október 1-jén 10 órakor, a Patti Smith Napon a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház tereiben
a zenét és a szabadságot körbejáró eseménysorozat veszi kezdetét.
10.00 és 16.00 között már diplomázott és még diploma előtt álló MOME-s és képzős alkotók által tervezett zenehallgató kapszulákból álló installációt járhat végig a befogadó a színházteremben, amely megpróbálja érinthető élménnyé formálni Patti dalait, és teret ad az embernek, hogy egyedül lehessen a zenével.
(Alkotók: Baranyai Marcell, Bukovácz Lilla, Faragó Gergő, Györfi Zsófi, Illés Haibo, Kókai Laura, Melykó Richárd, Tompa Blanka)

Patti Smith neve óhatatlanul vonzza magához Robert Mapplethorpe-ét. Köti őket egy különleges fajtájú szerelem és az alkotás. Kettejükről írt Robert halála után Patti memoárt Kölykök címmel. Ebből az emlékezésmozaikból olvas fel részletek három SzFE-s színészhallgató 11.00-tól a kertben.
(Felolvas: Berkó Boglárka, Fekete Patrícia, Varga-Járó Sára)

Kevesen tudják, hogy Patti sokáig festett és rajzolt, leginkább a húszas éveiben. Az ő képeiből és Robert fotóiból, illetve az őket körülvevő ’60-as és ’70-es évek forrongó, lázadozó fiataljait megörökítő fotókból álló kiállítást 10.00 és 16.00 között lehet megtekinteni a lila galériában.

12.30-tól a Ház különböző zugaiban rövid performaszokat mutat be két freeszfe-s hallgató és egy szabadúszó színházcsináló.
(Performerek: Dauner Domonkos, Szekeres Blanka, Pável Réka)

14.00 és 15.30 között beszélgetést lehet figyelni a kertben Szabó T. Annával.
Patti Smith-szeretetről, szabadságról, fiatalságról, popikonságról, közös alkotásról és útkeresésről lesz szó, így bárki becsatlakozhat állításokkal és kérdésekkel egyaránt.
(Moderátorok: Oláh-Bebesi Borbála és Csehi Rebeka)

Közlekedjenek, közeledjenek, reflektáljanak szabadon – sétáljanak, üljenek, hallgassanak, kapcsolódjanak a saját ritmusukban önmagukhoz és egymáshoz.