• A világjárványnak köszönhetően MI elindultunk egy másik úton. Ez az út szarvascsapással, vízcsobbanással, rügyfakadással tarkított. Erre az útra csalogattuk a négy fal közé zárt embertársainkat, hiszen a természet megigéz, friss gondolatokat csal elő a mélyből, a testbe lelket lehel. Nagy szükség van most erre a léthangulatra, hogy a két lábon járó maszkok újjászülethessenek, ahogyan most a tavaszi erdő rengeteg.
  • Az ókori görög filozófusok hosszas séta útján jutottak el máig is meghatározó felismerésekig. A séta, ráadásul a természet templomában, felemel. Segít bennszülött magunkhoz, ehhez a táguló világegyetemhez közelebb jutni. A kőben, fában önmagadat megláthatod. Weöres Sándor is talán az erdőt járva ismerhette fel, hogy „Alattad a föld. Fölötted az ég. Benned a létra.”
  • A pandémia által a kulturális színtér az online térbe költözött. Egyetlen kommunikációs lehetőségünk a konkrét érintkezést nélkülöző internet lett. Ha nem a XXI. században tarolna a covid, akkor palackpostával, papírrepülővel, vagy akár telepátiával üzengethetnénk csak egymásnak?.
  • Az internet lehetőségeit kihasználva hirdettük meg a tojáskereső túraajánlatainkat. Hat helyszínt jelöltünk meg, ahova, ha elmegy a szabadba vágyó gyalog vagy kerékpárral, hogy megkoronázzuk az útját, Kozák tojásra lelhet.
  • A tojásokba ismert költőink gondolatébresztő verseit rejtettük el. Akár ez is felfogható ajándéknak, de a mélyből jövő verseken túl kézzel fogható meglepetéseket is kipostáztunk a szerencsés megtalálóknak.

Induljatok el ti is egy úton ebben a szép új világban? és legyetek olyan szabadok, akár a szellő!

https://www.facebook.com/events/757053628277939/

Héra Dorka